A mai modern világban minden a közösségi oldalakról szól, ahol a lényeg az, hogy jobbnál-jobb képeket töltsenek fel az emberek. A legnagyobb probléma, hogy sokan nincsenek megelégedve magukkal, ezért különböző filterek és képszerkesztő beállítások segítségével próbálják sokszínűvé tenni őket. Nyilván az is fontos, hogyha előnytelen háttér előtt készültek a képek, akkor lehetősége legyen a felhasználónak levágni a nem kívánt elemeket, tárgyakat… stb. Sajnos azonban nagyon nehéz olyan képszerkesztőt találni, ami ingyenes, nem igényel regisztrációt, nem kell a letöltött fotókért fizetni és még a leglaikusabb emberek is könnyedén igénybe tudják venni. A GrafitX online képszerkesztő egy könnyen kezelhető program, melyhez nincs szükség semmiféle regisztrációra, ahhoz, hogy igénybe tudd venni. A legjobb, hogy fizetni sem kell, ha használni szeretnéd, mivel egyszerűen csak rákattintasz a „kép szerkesztése” gombra és már készítheted is a személyre szabott, egyedi fotóidat.

A fent említett program kezeléséből és használatából most elhoztunk néhányat, hogy te magad is megismerkedhess a felülettel. A GrafitX, megnyitás után egyből egy választási lehetőség elé állít, ahol eldöntheted, hogy az „Open Photo” lehetőséget választod – itt a saját könyvtáradból választhatsz egy tetszőleges képet és egyből elkezdheted szerkeszteni – vagy a „Create New” gombra klikkelve egy általad megadott méretű alapon állsz neki a munkának, ahol csak a képzeleted szabhat határt.

A „Filter” menüpont alatt különböző stílusú, fajtájú megjelenést adhatsz a már megnyitott fotódnak. Ha több effekt is van, ami elnyerte a tetszésed, akkor lehetőséged nyílik többfélét kombinálni.

Szöveget is lehet a képekre tenni, amit a „Text” fülön érsz el, itt te magad szabhatod meg, hogy milyen legyen a felirat színe, betűtípusa, hol helyezkedjen el a képen illetve, legyen-e rajta árnyékolás vagy sem.

A „Crop” és a „Resize” menüpontban a kép méretét és arányait akár egy kattintással, tetszés szerint személyre szabhatod.

Ha nagy rajongója vagy a matricáknak, akkor a „Stickers” gombra kattintva témákra lebontva válogathatsz közülük.

Mindezek mellett természetesen nagyon sok opció található még a programon belül, ami csak arra vár, hogy kipróbáld. Amennyiben elkészült a kép és nem kívánsz többet variálni rajta, akkor egyetlen egy gombnyomással letöltheted a fájlt. A lementett fotón nem lesz vízjel, nincs semmilyen regisztráció ebből kifolyólag a fájl ingyen és bérmentve kerül a birtokodba.