A GrafitX-en könnyedén, mindenféle grafikai tudás nélkül létrehozhatod saját, profi poszteredet, természetesen teljesen INGYEN. A posztered elkészítését kezdheted teljesen a nulláról, vagy a már meglévő profi sablonok testreszabásával.
Az oldal, valamint a szerkesztő legfontosabb tulajdonságai közé tartozik, hogy nem igényel semmilyen regisztrációt, nem kell fizetned érte, illetve nem lesz semmilyen vízjel a letöltött képen. Nincs más teendőd, mint elkészíteni a neked tetsző posztert, majd egyszerűen letölteni JPG, PDF, PNG vagy SVG formátumban.

Most pedig nézzük meg egy poszter elkészítésének fő lépéseit, egy előre elkészített sablon használatával.

1. Ha megnyitottad a szerkesztőt, akkor válaszd ki a neked tetsző sablont. A poszterek alapmérete 297 × 420 mm (A3) – (300 dpi).

2. A “Layers” fülre kattintva láthatod a sablon rétegeit, például a hátteret, szövegeket, logót és egyéb elemeket.

– “Show/Hide” : A szem ikonra kattintva az aktuális részeket el tudjuk rejteni, hogy azok más elemek szerkesztése közben ne legyenek zavarók.

– “Lock/Unlock” : Ha például a háttér megfelelő helyen van és nem szeretnéd, hogy bármiféle változás történjen vele, egyszerűen csak kattints a lakat ikonra, mely lezárja és nem engedi tovább módosítani. Ezáltal a többi elemet könnyebben tudod szerkeszteni.

– “Delete” : A feleslegessé vált elemeket, egyetlen kattintással törölheted a szerkesztőből.

3. A sablonon lévő szövegeket könnyedén egy kattintással át tudod írni. Minden elemet tudsz mozgatni, cserélni, méretezni, átszínezni stb. Az összes olyan opció, mely egy teljesen hétköznapi képszerkesztőben megtalálható, ezen a felületen is elérhető, például betű, méret, szín, típus, vastagság, középre igazítás, opacitás stb…

Tehát nem kell semmi mást tenned, mint átírod a sablonban szereplő adatokat az általad kívántakra és készen is vagy a saját, profi és természetesen ingyenes poszter grafikáddal.

Miután végeztél a posztered elkészítésével nem kell mást tenned, csak rákattintasz a jobb felső sarokban lévő “Download” gombra és kiválasztod, hogy milyen formátumban szeretnéd letölteni.

A kattintás után azonnal elkezdődik a poszter legenerálása és automatikusan elindul a letöltés.

További lehetőségek a szerkesztőben:

– Cliparts:

Több mint 600 piktogram közül választhatsz, melyet a vektoros fájlkiterjesztésnek köszönhetően szabadon méretezhetsz, színezhetsz és forgathatsz.

– Photos:

Ennek az opciónak hála, többféleképpen illeszthetsz be fotókat a személyre szabott grafikába, melyet számítógépről, URL címből, webkameráról, illetve kettő weboldalról választhatsz ki. A Pixabay és az Unplash nevű oldalakon több, mint 1 millió kép közül válogathatsz kedvedre.

– Elements:

– “Draw” – Szabadkezes rajzolási lehetőség.
– “Shapes” – Alakzatok széles skálája között választhatsz, melyet a kiválasztás után a bal felső sarokban található “Ungroup” gomb segítségével részekre bonthatsz a vektoros kiterjesztésnek köszönhetően.
– “Icon” – Smileyk széles választékát találod meg itt.
– “Bar/QR-Code” – Könnyedén elhelyezheted weboldalad címét Bar vagy QR kód formájában.

Az alábbi linkre kattintva azonnal nekiállhatsz a személyre szabott posztered tervezésének.

GrafitX.com – Poszter szerkesztő